Tréningové plochy

V tomto článku si bližšie predstavíme, na čo slúžia strelecké dosky a podlahy, ľudovo nazývané aj ,,umelý ľad". Tiež Vám predstavíme základné rozdiely medzi jednotlivý typmi a benefity u nás ponúkaných dosiek.

Ako už názov napovedá, tieto tréningové pomôcky nahrádzajú ľadovú plochu, aby ste mohli trénovať ako na ľade, aj keď k tomu momentálne nie sú vhodné poveternostné podmienky alebo nemáte v okolí ľadovú plochu. Kedysi to možno bolo nepredstaviteľné, avšak vďaka pokroku v technológiách je to možné! 

Z čoho je teda tento  ,,zázrak" vyrobený?

Tréningové plochy sa vyrábajú z polyetylénu s vysokou hustotou alebo HDPE, čo je špeciálny typ klzkého plastu. HDPE sa tiež používa nielen na výrobu hokejových dosiek, ale aj napríklad spodnej časti (sklzníc) snowboardow či lyží.

 

 

Delenie tréningových plôch

Tréningové plochy delíme v prvom rade podľa prevedenia na strelecké dosky a puzzle systémy.

Strelecké dosky

Strelecká doska je celistvý kus plastu, ktorého plocha sa nedá vyskladať presne podľa vašich potrieb ani zväčšovať. Preto si už pri kúpe streleckej dosky treba zodpovedať, čo presnejšie budete trénovať. K tomuto Vám môže pomôcť náš článok v ktorom popisujeme spôsoby ich využitia. spomínaný článok⬅

         Strelecké dosky u nás nájdete vo viacerých veľkostiach: S (50cm x 50cm) 

                                                                                                   M (100 cm x 50 cm)

                                                                                                    L (150 cm x 75 cm)

                                                                                                    XL (200 cm x 100 cm)

                                                                                                    XXL (300 cm x 150 cm)

doska M do článkuHokejová strelecká doska shooting pad L5doska XL

Hlavnou výhodou streleckých dosiek okrem tej, že Vám nahradia ľad sú ich rolovateľnosť a odolnosť. Síce sa môže prvýkrát zdať, že zrolovať dosku je takmer nemožné. Po pár razoch prídete na to ako na to, a pôjde to samo ;) Upozorňujeme však, že nie všetky veľkosti dosiek sú rolovateľné. Dosky veľkostí M a L neodporúčame rolovať vzhľadom na ich hrúbku.

doska XXL zrolovaná

Aj keď strelecké dosky sú vysoko odolné je možné, že po čase sa mierne zníži ich kĺzavosť, ak by ste chceli aby bola Vaša doska opäť ako nová pomôže Vám ➡Slick Spray⬅.

slick spray orezaný

Puzzle systémy

Puzzle systémy sú obdobou streleckých dosiek, no oproti streleckým doskám sú puzzle systémy omnoho variabilnejšie a môžete si s nimi vytvoriť plochu ľubovoľného tvaru a veľkosti. Štandardne má jedna dlaždica puzzle systému veľkosť 33 x 33 cm a v ponuke máme puzzle systémy od 15 do 54 kusov, aby si každý mohol vytvoriť plochu, akú potrebuje.

zóna orezaná

Ďalšou výhodou puzzle systému je, že niektoré varianty obsahujú aj farebné dlaždice, čo zvyšuje pestrosť a náročnosť tréningu. V aplikácii od Hockey Revolution si môžete zvoliť tréning na mieru pre Vás! Odporúčame si pozrieť celú ponuku od tohto nášho partnera, keďže má kvalitné a inovatívne produkty ➡produkty od Hockey Revolution⬅

 

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom ,,umelých ľadov", prípadne iných produktov nás neváhajte kontaktovať. Sme tu pre Vás!