Špecifikácie bránok

V tomto článku Vám bližšie predstavíme niektoré špecifikácie bránok ponúkaných v našom eshope.

 

Odolnosť

Najprv si bližšie predstavíme ako sa špecifikuje odolnosť brán a sietí.

 Odolnosť brán

 Odolnosť bránky špecifikuje najmä hrúbka rúrok, z ktorých je zložená. Hrúbka je väčšinou uvádzaná v palcoch, ale pre jednoduchšiu predstavu Vám tieto miery prevádzame aj na centimetre.

Rozlišujeme 2 hlavné kategórie bránok podľa odolnosti a to ,,Game ready" a ,,Street hockey". Ako aj názov napovedá, game ready bránky sú určené na ,,ostrú" hru na ľade a znesú bez známok poškodenia aj strelu pukom. Street hockey bránky sú určené najmä na street hokej, ktorý sa hrá s loptičkou, prípadne na tréning striel s pukom, avšak nemusia zniesť silnejší zásah puku bez známok poškodenia.

Pri každej bráne uvádzame priemer rúrok, s ktorým súvisí aj hrúbka stien rúrky. Podrobnejšie informácie nájdete v infografike nižšie.

IMG-20230310-WA0002

Bližšie informácie ohľadom rúrok brán

 

Odolnosť sietí

Odolnosť sietí určuje najmä počet(hustota) očiek na sieti, uvádzaná ako ,,DURABILITY´´, skrátene len D. Napríklad 10 000 D ( menej odolná sieť) až 25 000 D (najodolnejšie siete, väčšinou pri modeloch bránok Heavy duty).

Rovnakým spôsobom je predstavovaná odolnosť aj pri streleckých plachtách, avšak tá býva v menších rozpätiach. Odolnosť sietí býva v rozmedzí od 200 D do 1800 D.

IMG-20230310-WA0005

Grafické predstavenie odolností sietí a streleckých plachiet